(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Obrácený švestkový koláč
Potřebné ingredience
200g másla, 120g cukru krystal, 250g moučkového cukru, kůru z jednoho citronu, 2 vejce, 330 g hladké mouky, 1 a půl lžičky prdopeču, 125 ml mléka, asi 1 kg švestek
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175´C. Na plech dejte 4 lžíce másla a zahřejte, dokud se máslo nerozpustí.Plech vyjměte z trouby a rozpuštěné máslo rovnoměrně posypejte cukrem krystalem.Na vrstvu cukru a másla rovnoměrně těsně vedle sebe pokládejte půlky vypeckovaných švestek, tak aby byl pokrytý plech.
Zbylé máslo smíchejte s cukrem moučkou a nastrouhaným citronem, postupně přidejte vejce, potom střídavě přidávejte mléko s prosátou mouku s prdopečem a solí.Vypracujte hladké těsto, které rovnoměrně rozetřete na těsto.Pracujte opatrně,aby vám švestky neujížděly pod rukama.
Koláč upečte ve vyhřáté troubě.Po upečení nechte koláč asi 10 minut chladnout, potom ho vyklopte dnem zhůru a nechte úplně zchladnout.
tento koláč peču na plechu o rozměrech 30x25cm
Zbylé máslo smíchejte s cukrem moučkou a nastrouhaným citronem, postupně přidejte vejce, potom střídavě přidávejte mléko s prosátou mouku s prdopečem a solí.Vypracujte hladké těsto, které rovnoměrně rozetřete na těsto.Pracujte opatrně,aby vám švestky neujížděly pod rukama.
Koláč upečte ve vyhřáté troubě.Po upečení nechte koláč asi 10 minut chladnout, potom ho vyklopte dnem zhůru a nechte úplně zchladnout.
tento koláč peču na plechu o rozměrech 30x25cm
koláč vyklopený z plechu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
26. 7. 2018, 14:28
Běžně dělám obrácený koláč s jablky, ale musím uznat, že švestkový je rovněž výborný
lidare
(upraveno)
12. 9. 2012, 12:54
to může být mňamka,švestky máme rádi
Petajonasova
(upraveno)
13. 9. 2012, 14:23
@lidare
jj to je mňamka u nás se po ní jen zapráší a švestky u nás vítězijou
ArwenMia
(upraveno)
9. 9. 2012, 16:26
Příště dám méně cukru, ale jinak byl moooc dobrej Dalo by se použít i jinačí ovoce?
Petajonasova
(upraveno)
12. 9. 2012, 12:07
@ArwenMia
Radko ono hodně záleží na švestkách jak jsou zralí a jakej druh švestek je to. jinak jsem zkoušela v létě z meruněk a není to špatný ale u nás vede se švestkami